Πετιμέζι

Πετιμέζι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παραδοσιακά της Νάουσας

Το πετιμέζι είναι ένα σπάνιο κι εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που παράγεται από τον μούστο των σταφυλιών ποικιλίας «ξινόμαυρο». Ο μούστος (χυμός σταφυλιών) παρασκευάζεται αμέσως μετά τον τρύγο, αλλά πριν ξεκινήσει η διαδικασία παρασκευής του κρασιού.  Αφού σιγοβράσει ο μούστος για πολλές ώρες, μας δίνει το υπέροχο και πολύ γλυκό πετιμέζι, που χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά (μουσταλευριά κτλ), σε μαρινάρισμα κρέατος, σαν ντρέσινγκ σε σαλάτες κτλ

×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies